LÍBIA
Especials 29/06/2011

França va enviar armes i municions als rebels libis amb paracaigudes

L'exèrcit francès confirma que han ajudat el front sud que només es troba a 80 km de Trípoli llançant armament des de l'aire durant les seves missions d'intervenció amb l'OTAN

Redacció
1 min
Dos nens inspeccionen municions requisades als gaddafistes. REUTERS

BarcelonaFrança ha enviat armament als rebels libis que lluiten contra les tropes del dictador Muammar al-Gaddafi a l'oest del país ha confirmat l'exèrcit francès aquesta tarda després que el diari francès Le Figaro publiqués avui una filtració que ho posava de manifest.

L'armament lleuger i les municions es van enviar a principis de juny a les milícies tribals berebers a les muntanyes de Nafusa, ha explicat un portaveu militar de l'Estat Major Francès. D'altra banda, Le Figaro especificava que també s'havien enviat morters i bateries antitancs. A més a més, el diari informava que França no havia informat a l'OTAN dels moviments, tot i que lideren les operacions d'intervenció d'acord amb la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU.

"Vam començar llançant ajuda humanitària: aigua, menjar i material mèdic –ha dit el coronel Thierry Burkhard, el portaveu de l'exèrcit, a l'agència France Presse–. Durant l'operació, la situació dels civils va empitjorar i vam començar a enviar armes perquè es poguessin defensar, la majoria municions".

stats