LÍBIA
Especials 03/04/2011

Els atacs de Gaddafi fan més de 100 morts cada setmana, segons un metge britànic a Líbia

Un doctor del Regne Unit assegura que 160 persones, la majoria civils, han mort a Misurata en els últims set dies i puja a 1.000 el total de morts des de l'inici dels combats

Agències
1 min
Alguns dels ferits transportats amb el vaixell turc cap a Bengasi.

BengasiMalgrat que la coalició internacional bombardeja posicions de l'exèrcit lleial al dictador Muammar al-Gaddafi des de fa dues setmanes, els atacs de les tropes gaddafistes deixen més d'un centenar de morts cada setmana a Líbia. Així ho ha explicat a l'agència Reuters un metge britànic que va arribar fa tres dies a la ciutat de Misurata, controlada pels rebels però assetjada pels bombardejos de l'exèrcit libi.

Aquest doctor, identificat com a Ramadan, ha assegurat que 160 persones, la majoria de les quals civils, han mort en aquesta ciutat els últims set dies. “Però cada setmana s'informa de la mort d'entre 100 o 140 persones, multiplicant això per sis la nostra estimació és de 600 a 1.000 morts des que van començar els combats” ha afegit. Precisament, un vaixell de bandera turca amb 250 ferits procedents de Misurata, assetjada pels atacs de les tropes del dictador Gaddafi, ha arribat a Bengasi, la capital rebel. Tot i això, encara han quedat centenars de persones que han reclamat ser evacuades també.

A més, la cadena de televisió de Dubai Al-Arabia ha informat que almenys 32 persones han mort en les últimes hores a la població rebel de Kotla, durant una ofensiva llançada per les forces lleials a Gaddafi. Segons un testimoni, l'exèrcit libi ha fet servir artilleria pesada i bateries de llançamíssils Grad.

D'altra banda, Brega ha continuat sent escenari de forts combats entre forces rebels i l’exèrcit del dictador Gaddafi. Les operacions aliades s'han mantingut i avions de l'exèrcit francès han destruït diversos vehicles blindats a les àrees de Ras Lanuf i Sirte.

stats