Especials 31/08/2011

Un fill de Gaddafi negocia la seva rendició, segons els rebels

Al-Saadi hauria trucat al líder dels insurgents a Trípoli aquest dimarts per preguntar-li si la seva seguretat seria garantida

Redacció
1 min

BarcelonaUn dels fills de Gaddafi, al-Saadi, està negociant els termes de la seva rendició, segons ha dit avui un comandant rebel a l'agència nord-americana Associated Press (AP). El comandant, Abdel Hakim Belhaj, ha dit que primer al-Saadi el va trucar dimarts i li va preguntar si la seva seguretat estaria garantida.

“Nosaltres li vam dir: 'No pateixis per la teva vida. Garantirem els teus drets com a ésser humà, i tractarem amb tu de manera humana'”, ha explicat Abdel Hakim Belhaj, el que confirma una informació que ha avançat la cadena Al-Jazira.

Belhaj ha afegit que al-Saadi serà entregat a les autoritats legals líbies després de la seva rendició. La notícia arriba després que les forces gaddafistes hagin rebutjat l'ultimàtum que els van llençar ahir els rebels, que els van advertir que si no es rendien abans de dissabte passarien a assaltar els últims bastions del règim, com Sirte o Sabha, a través de la força.

stats