LÍBIA
Especials 12/03/2011

La majoria d'estats de la Lliga Àrab exigeixen una zona d'exclusió aèria sobre Líbia

Tots els països de l'organització, tret de Síria i Algèria, es mostren partidaris d'imposar una zona d'exclusió sobre Líbia per evitar els bombardejos a la població

Efe
1 min
El seient de Líbia a la reunió de la Lliga Àrab, buida.

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } La majoria de països de la Lliga Àrab s'han mostrat partidaris d'imposar una zona d'exclusió aèria a Líbia, després d'una reunió extraordinària al Caire d'aquest organisme. Només Síria i Algèria s'han desmarcat d'aquest posicionament. Els membres de l'organització àrab també han acordat demanar al Consell de Seguretat de l'ONU que posi en marxa aquesta mesura per evitar els bombardejos de les tropes lleials al dictador libi Muammar al-Gaddafi sobre la població.

La representació síria s'ha oposat a la posició majoritària i l'ha argumentat amb el rebuig a qualsevol intervenció militar procedent de l'exterior. Segons Síria, això violaria la sobirania i la independència del país nord-africà. Precisament una de les imatges de la reunió ha estat l'absència del representant de Líbia.

Els ministres d'Afers Estrangers dels països àrabs també s'han posat d'acord per obrir vies de contacte amb el Consell Nacional de Transició libi, el màxim òrgan de representació dels rebels anti Gaddafi. Precisament aquest consell ha celebrat la decisió de la Lliga Àrab i ha criticat els posicionaments de Síria i Algèria, als quals han acusat de donar suport al mandatari libi.

stats