LÍBIA
Especials 26/01/2012

Metges Sense Fronteres i Amnistia Internacional denuncien tortures sistemàtiques a les presons líbies

L'ONG mèdica cessa l'activitat als centres de detenció de Misurata

Ara
1 min
Una víctima de les tortures a Misurata. MSF

BarcelonaL'organització Metges Sense Fronteres ha suspès totes les seves operacions als centres de detenció de la ciutat de Líbia de Misurata com a resposta a les tortures practicades pels oficials sobre els presos i a la denegació de tractament mèdic, segons ha denunciat aquest dijous l'ONG en un comunicat.

En aquest sentit, Amnistia Internacional ha reiterat que té documentació de tortures sistemàtiques en diferents presons líbies. "Diferents detinguts han mort després de ser sotmesos a tortura a Líbia durant les últimes setmanes i meses en un context de tortures i mals tractes generalitzats contra presumptes combatents i seguidors de Gaddafi", assegura l'organització en un comunicat.

Dificultats per a MSF

L'organització humanitària ha tractat a 115 persones que presentaven ferides relacionades amb tortures i informar dels fets a l'autoritat competent de Misurata. El director general de MSF, Christopher Stokes, ha criticat que alguns oficials dels centres "han intentat obstruir la feina dels metges", alhora que ha afegit que moltes vegades es portava els pacients als serveis mèdics enmig d'interrogatoris perquè en poguessin suportar d'altres més tard.

stats