LÍBIA
Especials 04/04/2011

Els rebels libis denuncien una "massacre" a Misurata

L'enviat de Gaddafi per negociar una sortida al conflicte és avui a Turquia, després de trobar-se amb el govern grec. La UE rebutja dialogar amb els fills del dictador

Agències
2 min
Un rebel libi durant els combats amb l'exèrcit de Gaddafi a Brega.

BengasiL'exèrcit de Gaddafi està duent a terme una “massacre” a la ciutat de Misurata, segons han assegurat els ferits libis que han estat evacuats avui a Tunísia. Un vaixell gestionat per Metges sense Fronteres ha transportat 71 ferits d'aquesta ciutat al port de Sfax, a les costes tunisianes. Aquests traslladats també han afegit que els atacs de les tropes lleials al dictadors amb tancs i franctiradors han deixat cossos de gent morta als carrers i han omplert els hospitals de ferits. Misurata és la tercera ciutat més gran de Líbia.

Precisament els rebels libis rebran nou armament procedent de Qatar, després d'arribar a un acord amb aquest país, i negocien amb Egipte per aconseguir més armes, segons han assegurat a l'agència EFE fonts de la direcció insurgent a Bengasi. Aquestes fonts també han criticat que des que l'OTAN té la direcció dels bombardejos de la coalició internacional la situació ha empitjorat. Els rebels diuen que els atacs es repeteixen sobre les mateixes zones enlloc dels voltants de Misurata i altres àrees on serien més efectius.

Mentrestant, continuen els moviments diplomàtics del règim per negociar una sortida al conflicte. Després de reunir-se amb el govern grec, l'emissari que el dictador libi ha enviat a Europa és avui a Turquia i demà dimarts visitarà Malta. El viceministre libi d'Afers Estrangers, Abdelati Obeidi, va enviar ahir el missatge al primer ministre grec, Georgios Papandreu, que el règim libi té la intenció de negociar, segons van confirmar a l'agència Reuters membres de l'executiu grec. “Ara hem de veure com és possible que un procés així comenci, un procés polític que permetrà converses” a Líbia, ha explicat avui un portaveu del ministeri grec d'Afers Estrangers en una ràdio del país.

En aquest sentit, la Unió Europea ha insistit avui que el règim de Gaddafi ha de deixar el poder i no té cap intenció de mantenir contactes amb els fills del líder. Segons ha publicat el diari nord-americà The New York Times, almenys dos fills de Gaddafi estan disposat a conduir una transició cap a la democràcia si el seu pare abandona el poder. Tot i aquesta intenció de negociar, el règim libi no atura les hostilitats i manté els combats al voltant de la ciutat petroliera de Brega, a l'est de Líbia, i els bombardejos als enclavaments rebels a l'oest.

stats