LÍBIA
Especials 05/04/2011

Les tropes de Gaddafi recuperen l'enclavament petrolier de Brega i hi avancen cap a Ajdabia

Les forces rebels comencen a preparar el procés d'exportació de cru de les seves zones controlades amb l'arribada d'un petrolier en una terminal a prop de Tobruq

Agències
1 min
Retirada de milicians rebels a Brega després d'un atac de les tropes de Gaddafi.

BengasiL’exèrcit lleial al dictador libi va recuperar ahir posicions al voltant de l’enclavament petrolier de Brega i van avançar cap a Ajdabia, una població de l’est de Líbia estratègica per als rebels. Els trets de morters i artilleria pesada de llarga distància va provocar el replegament de les tropes rebels, mentre que les forces de Gaddafi van situar-se a només 15 quilòmetres d’Ajdabia.

Aquest retrocés rebel es va sumar a la situació de Misurata, la ciutat de l’oest del país sotmesa des de fa un mes i mig al setge de les tropes de Gaddafi, i objecte de controvèrsia entre les forces rebels i l’OTAN. Les crítiques dels sublevats a les operacions de l’Aliança Atlàntica es van tornar a repetir ahir a través del cap militar dels rebels, Abdelfatah Yunes. “L’OTAN ens ha decebut, no ens ha ofert el que necessitàvem i està deixant a les forces de Gaddafi matar als libis”, va assegurar Yunes.

De la seva banda, l’Aliança va informar ahir que un 30% de la força militar de Gaddafi havia estat destrossada pels atacs de la coalició internacional. I va respondre a les crítiques de dilluns dels rebels de no fer prou a Misurata. El general Mark van Uhm, cap d’operacions al quarter general de l’OTAN per Europa, va assegurar que està considerada “una prioritat número u” i que precisament dilluns hi va llançar diverses ofensives sobre posicions de l’exèrcit de Gaddafi.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats