LÍBIA
Especials 10/03/2011

Gaddafi fa fora els rebels del port de Ras Lanuf després d'un bombardeig intens

Membres de les tropes rebels fugen del port de Ras Lanuf després del bombardeig de l'exèrcit libi, explica la cadena qatariana Al-Jazira, tot i que la insurgència ho nega

Agències
1 min
Rebels libis asseguts a prop d'un complex petrolier a Ras Lanuf.

Ras Lanuf p { margin-bottom: 0.21cm; } L'exèrcit libi ha mantingut avui el setge amb tancs contra les posicions rebels al port de Ras Lanuf, fins al punt que la televisió estatal ha assenyalat que han aconseguit fer-les fora d'aquest enclavament petrolier vital per al moviment contra el règim. La insurgència ha negat aquest extrem, però ha admès que les forces lleials a Gaddafi han bombardejat de forma indiscriminada les seves posicions. Tot i això, un corresponsal de la televisió qatariana Al-Jazira que acompanya els membres rebels, ha citat un comandant d'aquestes forces que ha reconegut que tots els seus homes estaven morts o havien fugit.

Segons l'agència Reuters, avions i vaixells de guerra han bombardejat aquest port, situat a 500 quilòmetres a l'est de Trípoli. Alguns projectils han impactat a prop de l'edifici de la companyia líbia de refineria. També s'han produït atacs a Brega, una altre port petrolier, situat a 90 quilòmetres a l'est de Ras Lanuf. Precisament les forces rebels es repleguen cap a aquesta situació després de l'atac a Ras Lanuf.

La cadena estatal líbia també ha assegurat que les tropes pro Gaddafi han fet fora també les forces rebels del port de Sidra, a l'oest de Ras Lanuf.

stats