Guerra a Líbia
Especials 27/03/2011

Els rebels avancen cap a l'oest i prenen Ras Lanuf

Els atacs aeris de la coalició internacional faciliten la reconquesta de les ciutats d'Ajdabia, Brega i Ras Lanuf: una victòria clau per als rebels

Agències
1 min

Els opositors al coronel Muammar Al Gaddafi han pres aquest matí la ciutat petrolífera de Ras Lanuf, a l'est de Líbia, segons confirmen els periodistes de l'agència de notícies France Presse sobre el terreny. Ras Lanuf va caure sota control de les forces lleials a Gaddafi el 12 març i la seva caiguda a mans dels insurgents suposa el retrocés i el replegament dels gaddafistes a Sirte, la ciutat natal del dictador, 200 quilòmetres més cap a l'oest.

Després que ahir els rebels van prendre control de l'enclavament estratègic d'Ajdabia, han continuat avançant fins a Ras Lanuf, que és a 370 quilòmetres de Bengasi, bastió de la revolta. Segons France Presse, la carretera que uneix les ciutats està plena de restes de combat i municions abandonades. Els combats per la represa d'Ajdabia haurien causat almenys nou morts, segons fonts del rebels, i France Presse assegura que almenys 21 cossos de combatents gaddafistes haurien estat recuperats.

Gàcies al suport de les forces de la coalició internacional i els atacs aeris, els insurgents també han aconseguit prendre aquest matí el port petroler de Brega, on segons la mateix agència, les forces de Gaddafi haurien desertat i abandonat peces d'artilleria en la fugida. Es tracta de tres ciutats clau que suposen una gràn victòria per als opositors a Gaddafi.

stats