Especials 21/08/2011

La Lliga Àrab insta Gaddafi a lliurar el poder al poble libi

Diversos dirigents occidentals s'han sumat a la crida, entre ells la cancellera alemanya, Angela Merkel, que insta Gaddafi a abandonar el govern "com més aviat millor" per evitar més vessament de sang

Efe
1 min
Representants de la Lliga Àrab, reunits aquest diumenge al Caire / REUTERS

El CaireLa Lliga Àrab insta el règim de Muammar al-Gaddafi a lliurar el poder al poble de Líbia i reclama el cessament dels enfrontaments, que en les últimes hores han portat els rebels a les portes de la capital, Trípoli.

En un comunicat difós després d'una reunió urgent al Caire del Comitè d'Afers Exteriors i Polítics i de Seguretat Nacional (CAEPSN), l'aparell legislatiu de la Lliga Àrab ha rebutjat les operacions militars de l'OTAN a Líbia, que representen una "ingerència estrangera "al país.

La Lliga demana que s'estableixi una constitució nacional a Líbia que protegeixi "la unitat del poble libi i la integritat territorial".

El CAEPSN va iniciar una roda de reunions a la seu de l'organització al Caire aquest dijous amb la finalitat d'estudiar el deteriorament de la situació en alguns països àrabs com Síria, el Iemen i Líbia.

Diversos dirigents occidentals han demanat al líder libi que deixi el poder. L'última en sumar-se a la crida ha sigut la cancellera alemanya, Angela Merkel, que avui ha instat Gaddafi a abandonar el govern "com més aviat millor" per evitar més vessament de sang.

Les reaccions es produeixen en el moment en què el Consell Nacional de Transició (CNT), organisme polític dels rebels, ha afirmat aquesta matinada que la fi del règim de Gaddafi està "molt a prop", després que diversos grups de rebels hagin entrat a Trípoli i tinguin el control de l'aeroport militar i de diverses zones del nord i l'est de la capital.

stats