Síria
Especials 28/01/2012

La Lliga Àrab congela la missió d'observadors a Síria

L'organització ha pres la decisió a causa de l'augment de la violència al país. Fa cinc dies que la mateixa organització va decidir prolongar la missió un mes malgrat les dures crítiques de l'oposició

Agències
1 min
Un soldat de l'Exèrcit Sirià Lliure a Damasc / REUTERS

El CaireLa Lliga Àrab ha decidit congelar la missió d'observadors a Síria a causa de l'augment de la violència al país, on només aquest divendres van morir 130 persones.

Segons una font de l'organització, que no ha donat més detalls, la missió seguirà a Síria però congela la seva feina. El membre de l'organització panaràbiga ha dit que properament faran un anunci oficial.

"La situació actual, pel què fa a la violència, no ajuda a construir un ambient propici per facilitar que totes les parts seguin a negociar", ha dit la font, fent referència al principal objectiu del pla àrab per sortir de la crisi.

Canvi de rumb

La decisió arriba cinc dies després que la mateixa organització decidís prolongar la missió un mes més, malgrat les dures crítiques de l'oposició, que acusaven la Lliga Àrab de no ser capaç d'aturar la repressió de Baixar al-Assad. Fins i tot alguns dels observadors van abandonar la missió i van denunciar que era una "farsa" per donar suport al règim, segons va dir el periodista algerià Anouar Malek, el primer observador en deixar la missió.

Els 165 observadors de la Lliga Àrab van ser enviats al país el 26 de desembre després d'un acord amb Damasc per supervisar l'aplicació d'un pla de sortida de la crisi que havia de comptar amb una aturada de la violència, l'alliberació dels detinguts i la lliure circulació dels periodistes.

stats