Especials 08/06/2012

L'IES Lluís Vives destaca l'excel·lència acadèmica dels protagonistes de la Primavera Valenciana

El claustre de l'institut considera "kafkianes" les denúncies que els seus alumnes han rebut per participar en les protestes del darrer mes de febrer

Acn
1 min
València clama contra la violència i per l'educació

ValènciaL'assemblea de professors de l'IES Lluís Vives de València ha emès aquest divendres un comunicat en què remarca "l'excel·lència acadèmica" del seu alumnat. Els professors han volgut mostrar així el seu suport als alumnes que han rebut denúncies i sancions per participar en les manifestacions en defensa de l'ensenyament públic els passats mesos de febrer i març, en el que es va conèixer com la "Primavera Valenciana".

En el comunicat, el claustre de professors vol fer palès el perfil dels seus estudiants i la satisfacció i l'"orgull" per tenir entre els seus estudiants de 2n de batxillerat 21 matrícules d'honor i "unes notes més altes que mai". "Per aquest motius mostrem un profund malestar davant les acusacions que se'ls imputen, ja que no coincideixen en cap cas amb la impecable formació humana basada en valors ètics, cívics i democràtics que tots ells presenten", lamenta l'assemblea de professors de l'IES Lluís Vives.

Els professors condemnen igualment la denúncia de les actuacions del 17 de febrer davant la comissaria de Sapadors a València, on van ser identificats i denunciats una elevada quantitat d'estudiants.

"Després de ser conduïts, acorralats, assetjats, retinguts durant hores, alguns d'ells apallissats, etc., ara a sobre se'ls denuncia amb acusacions de tallar el trànsit i provocar incidents, quan, en tot cas, van ser les forces policials les que ho van fer", denuncien els professors.

L'assemblea assenyala que se solidaritza amb la gran quantitat d'al·legacions que han provocat aquests fets i reitera la petició de dimissió de la delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León.

stats