Publicitat
Publicitat

LA CRISI LÍBIA

Londres vol que sigui l'OTAN la que dirigeixi la operació militar a Líbia

L'executiu de David Cameron demana que l'Aliança Atlàntica rellevi als Estats Units perquè es tracta d'una missió coordinada entre diversos països

El govern britànic espera que l'Aliança Atlàntica rellevi en els pròxims dies als Estats Units en la direcció i control de les operacions militars internacionals per aplicar la zona d'exclusió aèria sobre Líbia. "Espero que passem a una situació de comandament i control per part de l'OTAN, encara que no sigui una missió de l'OTAN", ha dit el titular britànic de Defensa, Liam Fox, en una entrevista a la BBC.

Segons el ministre, "segueix sent una coalició de l'ONU, de nacions que voluntàriament volen defensar el poble libi, però esperem coordinar-la al llarg d'aquesta setmana a través de les estructures de comandament i control que ja té l'OTAN". "Espero que això arribi en qüestió de dies. Tot depèn de si aconseguim un acord de totes les nacions de l'OTAN", ha afegit. Precisament, el Consell de l'Atlàntic Nord es reuneix avui a Brussel·les per valorar la seva implicació en la missió.

Fox reconeix, però, que aquest salt qualitatiu en el paper de l'OTAN pot veure's limitat pel fet que nacions membres de l'Aliança, com Alemanya i Turquia, han decidit no participar-hi. El ministre ha admès també que un protagonisme formal de l'OTAN pot desanimar als països àrabs a implicar-se en l'operació per evitar que el règim del coronel Muammar al-Gaddafi ataqui les forces opositores, que encara controlen la ciutat de Bengasi.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT