Especials 01/04/2011

L'oposició líbia fixa les condicions per a un alto el foc i exigeix a Gaddafi que aixequi el setge a l'est

L'oferta l'ha fet el Consell Nacional de Líbia després d'una reunió amb l'enviat especial de l'ONU per Líbia

Agències
1 min
MÉS MÍSSILS CONTRA GADDAFI Els opositors van mantenir ahir els combats a la línia de front a l'est del país i van celebrar la deserció del ministre d'Afers Estrangers de Gaddafi, que va fugir a Londres. Com que en el capítol militar els rebels no se'n surten davant la potència de l'exèrcit libi, qualsevol moviment en el terreny polític és rebut com una gran victòria.

BarcelonaLa direcció dels rebels libis està disposada a fer efectiu un alto el foc sempre que s'aixequi l'estat de setge al qual estan sotmeses les ciutats de l'est per les forces de Gaddafi.

El dirigent del Consell Nacional de Líbia Mustafa Abdel-Jalil, que va ser ministre de Gaddafi, ha exigit també al règim libi que garanteixi la llibertat l'expressió.

Si es compleixen aquestes condicions estarien disposats a fer callar les armes i iniciar un diàleg amb el govern de Trípoli.

Jalil ha fet aquest anunci al costat de l'enviat del secretari general de l'ONU, que avui ha estat a Bengasi després de visitar ahir les autoritats líbies a Trípoli.

stats