LA GUERRA SIRIANA
Especials 26/08/2012

L'oposició siriana demana una intervenció militar internacional

És la primera vegada que el Consell Nacional Sirià, l'oposició al règim d'Al-Assad des de l'exili, demana a la comunitat internacional l'entrada de tropes a Síria. La massacre de Daraya, on haurien mort centenars de persones en execucions sumàries, ha precipitat la declaració

Efe
1 min
Captura d'un vídeo penjat a Youtube sobre les execucions sumàries a Daraya. AFP

IstambulEl Consell Nacional Sirià (CNS), un organisme que intenta agrupar l'oposició siriana, ha demanat aquest diumenge des d'Istanbul una intervenció militar a càrrec de la comunitat internacional.

Abdelbaset Sieda, president del CNS, ha denunciat en una roda de premsa a Istanbul la massacre de dissabte a Daraya, una ciutat als afores de Damasc, que ha atribuït a les forces governamentals i que, segons ha afirmat, ha llevat la vida a unes 500 persones.

Davant la magnitud i la freqüència d'aquestes matances urgeix la imposició d'una prohibició de vols militars a Síria, ha dit Sieda, però ha advertit que ja no seria suficient amb aquesta mesura pel fet que considera necessària una intervenció militar directa.

És la primera vegada que el Consell Nacional Sirià, creat fa un any a Istanbul i amb diverses lluites internes, demana de forma explícita l'entrada de tropes internacionals a Síria.

"No volem que la comunitat internacional derroqui el règim d'Al-Assad: fer-ho és la nostra responsabilitat com a poble sirià en lluita, però sí que exigim que la comunitat internacional protegeixi els civils", ha dit el dirigent opositor.

Sieda, professor universitari exiliat durant anys a Suècia i escollit el juny passat president del CNS, ha insistit que "ja no valen més vacil·lacions i retards", cal passar a l'acció.

stats