Especials 10/09/2011

3 morts, 837 ferits i 17 detinguts després d'una nit d'aldarulls davant l'ambaixada d'Israel

En les protestes per reclamar que s'acceleri la transició democràtica al país, també s'ha calat foc al ministeri de l'Interior. La policia ha intentat reprimir la multitud amb gasos lacrimògens i disparant a l'aire

Agències
1 min
Els manifestants, tirant a terra el mur de l'ambaixada d'Israel al Caire / REUTERS

El Caire3 morts, 837 ferits i almenys 17 detinguts és el balanç de la nit d'aldarulls que s'ha viscut al Caire després que un grup de 2.000 de manifestants assaltessin l'ambaixada d'Israel i s'enfrontessin amb la policia.

Tot va començar al vespre quan un grup de manifestants es va reunir davant de l'ambaixada després d'haver celebrat una manifestació inicialment pacífica, per protestar per la mort de cinc policies egipcis en territori Israelià per foc de l'exèrcit hebreu. La concentració, però, va anar adquirint un to cada cop més violent.

Els aldarulls han durat tota la nit i els manifestants han accedit a l'ambaixada, han llançat milers de documents dels serveis diplomàtics per la finestra i han despenjat i cremat la bandera israeliana. El govern d'Israel assegura que els manifestants no han entrat al pis on és l'ambaixada, però sí a l'arxiu de la legació.

La policia egípcia ha intentat reprimir la multitud amb gasos lacrimògens i disparant en l'aire.

stats