Especials 17/12/2011

'La Marató' dura vuit anys

El resultat dels projectes finançats amb els diners recollits demà es coneixeran el 2017

Ara
1 min
VOLUNTARIS Durant tot el dia, unes 2.500 persones atendran les trucades que arribin a les 1.037 línies d'atenció telefònica instal·lades a la Fira de Barcelona, l'Auditori de Girona, el Port de Tarragona, la Universitat de Lleida i els estudis de TV3. La major part dels diners recaptats per La Marató provenen de les trucades dels ciutadans al 905 11 50 50.

BarcelonaEl programa de 15 hores amb què TV3 posarà en escena la seva campanya solidària anual només és la punta de l'iceberg del projecte.

Amb els diners que es recaptin, al febrer s'obrirà la convocatòria perquè els investigadors presentin projectes de recerca a finançar. Al novembre el patronat de la Fundació decidirà quins projectes reben ajuts i els equips investigadors tindran llavors quatre anys per desenvolupar els seus projectes. La previsió és que a finals del 2016 s'hagin tancat tots els projectes de recerca. L'últim pas del procés tindrà lloc al juny del 2017, quan s'organitzarà un simposi durant el qual els responsables de cada investigació exposaran els resultats obtinguts.

Per això es considera que 'La Marató', que fa molts mesos que es prepara, dura, en realitat, 8 anys: molt més que el programa maratonià de televisió que veiem cada any.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA Premium

stats