ELECCIONS FRANCESES
Especials 24/04/2012

Marine Le Pen, la clau de l'Elisi

El suport obtingut per la líder del Front Nacional en la primera volta de les presidencials la converteix en una figura central de la política francesa

àlex Vicente
1 min
MISSIÓ ACOMPLERTA
 La líder del Front Nacional francès, Marine Le Pen, ha demostrat amb els seus bons resultats a les presidencials de diumenge que ha consolidat una renovació del discurs del partit ultradretà fundat pel seu pare.

París"El poble s'ha convidat a la taula de les elits". Amb aquesta frase, Marine Le Pen resumia dilluns el seu apoteòsic resultat a la primera volta, que va acollir amb eufòria inèdita. I tenia raons de sobres per fer-ho. El resultat del Front Nacional no només contradiu l'estancament que apuntaven tots els sondejos, sinó que supera la marca històrica del seu pare, Jean-Marie Le Pen, que el 2002 va superar el socialista Lionel Jospin, un capítol traumàtic en la memòria de molts francesos.

El xoc en la consciència col·lectiva pot semblar inferior, però la proesa de la seva filla podria ser encara més considerable per l'èxit que demostra en l'empresa de fer un rentat d'imatge a l'extrema dreta. L'"onada blau marí que havia pronosticat ha acabat arribant. La filla de Le Pen encara no és "cap de l'oposició", com ha dit que desitja, però ja s'ha convertit en una figura central de la política francesa. No aspira a fer de receptacle del vot contestatari, sinó a convertir-se en una alternativa creïble de govern.

Podeu llegir l'anàlisi sencera sobre la figura de Marine Le Pen a l'ARA PREMIUM.

stats