FESTIVALS
Especials 25/07/2011

Mavis Staples omple de soul i gòspel Porta Ferrada

La diva de la música negra ha tornat amb un aire renovat amb el seu darrer treball 'You are not alone'

Acn
2 min
La cantant Mavis Staples durant la seva actuació al Festival de la Porta Ferrada

Sant Feliu de GuíxolsMavis Staples, una de les llegendes de la música negra, va actuar diumenge a la nit a la 49a edició del Festival Internacional de la Porta Ferrada davant un públic entusiasta. Mavis Staples va enlluernar els assistents amb gairebé dues hores d'actuació, amb cançons del seu darrer treball You are not alone, una producció de Jeff Tweddy, líder del grup americà Wilco. En aquest disc l'artista de Chicago va recuperar tota la seva glòria a través de cançons que el mateix Tweddy va escriure expressament per a ella, a més de composicions de Randy Newman, Allen Toussaint i John Fogerty.

La cantant es va dirigir per primer cop al públic per dir que "se sentia com a casa" i també va fer broma amb la difícil pronunciació de Sant Feliu de Guíxols. Tot i anar vestida d'un rigorós negre, compartit per la resta de components del grup, la potència de la seva veu i energia van omplir de color un escenari des d'on Staples va oferir el millor del seu repertori, en què no hi van faltar temes com Freedom highway.

Moltes de les cançons que ha interpretat al llarg de la seva carrera s'han caracteritzat per tenir un contingut social i un missatge d'esperança. A més de les cançons més recents -Wonderful savior i Wrote a song for everyone-, la diva de la música negra no va voler oblidar els èxits amb els quals va aconseguir la fama, i durant el concert, també va interpretar clàssics de sempre com This is my country o el conegut I'll take you there, amb què va tancar el concert, si bé va sortir de nou, davant la insistència del públic, per cantar un últim tema. Tot i que en un principi la cantant havia d'actuar a l'Espai Port, finalment ho va fer al Teatre-Auditori.

stats