Publicitat
Publicitat

Meduses a la planxa i... amb cervell?

Es poden menjar i els orientals les exploten en la seva gastronomia. Els científics les estudien i asseguren que no són només plasma i verí, alguns mantenen que aquestes bèsties odiades pels banyistes tenen cervell

"Entre cruixent i gelatinosa i amb flaire de mar". Així descriuen les meduses els que les han tastat. Perquè les meduses es mengen. És l'altra cara de la relació que poden establir els humans amb l'ésser viu més odiat pels banyistes. A Indonèsia, Malàisia, la Xina i el Japó són un menjar habitual, però també les podem tastar a Barcelona. Us ho expliquem en el reportatge que obre l'ARA Estiu d'aquest dissabte a l'ARA Premium.

I n'hi ha que, en lloc de menjar-se-les, les estudien. Hi ha científics que arriben a dir-te: "El verí d'una aurèlia [un tipus de medusa] comuna és molt dèbil, hauries de fer-li un petó per notar-lo". D'altres afirmen que les meduses tenen un sistema neuronal respectable o, directament, que tenen cervell. Podeu llegir-ne detalls sorprenents al segon reportatge que us presentem sobre les meduses: Les meduses són molt més que plasma i verí, a l'ARA Premium.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT