Especials 13/09/2012

Mena creu que a les multinacionals no els inquieta la independència de Catalunya sinó l'euro

El conseller d'Empresa i Ocupació assegura no haver rebut cap senyal de nervis entre empreses catalanes o estrangeres després de la manifestació de la Diada

Elena Freixa
1 min
El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, en roda de premsa

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha assegurat aquest dijous que no ha rebut cap senyal d'inquietud empresarial després del clam per la independència que es va fer sentir durant la manifestació de la Diada.

Mena ha defensat que el "tema català" no preocupa a les multinacionals estrangeres instal·lades a Catalunya que, en canvi, sí que segueixen molt de prop l'evolució de la crisi de l'euro.

"Mentre hi hagi perspectiva de negoci, demanda i estabilitat normativa, la resta són qüestions menors per a les companyies que busquen un lloc al món i aquí han trobat un emplaçament estratègic", ha insistit el conseller.

El conseller ha explicat que en l'única reunió mantinguda aquests dies amb una multinacional dels Estats Units l'única preocupació expressada per la companyia va ser "per l'euro".

"El que persegueixen les empreses és un relaxament econòmic i un marc legal estable i democràtic que els permeti assolir els seus objectius", ha conclòs el conseller, destacant que el que es va viure al carrer l'Onze de setembre va ser una expressió "cívica" dels anhels d'un poble.

stats