Alemanya
Especials 15/05/2012

Hollande i Merkel es posen d'acord per definir una nova Europa del creixement

En la primera trobada entre la cancellera alemanya i el nou president francès s'han compromès a trobar una estratègia comuna per al creixement d'Europa i han defensat que treballaran perquè Grècia no abandoni l'euro

Ara
2 min
Merkel i Hollande a Berlín

BarcelonaAngela Merkel i François Hollande han volgut donar aquest dimarts una imatge de sintonia i unitat. En la primera visita oficial del recent investit president francès a la cancellera, han volgut demostrar que Europa s'ha d'encaminar cap a una nova estratègia del creixement. Sobre el rumors d'una sortida de Grècia de l'euro, els dos homòlegs han insistit en la necessitat que segueixi dins de l'Eurozona i que faran tot el possible perquè així sigui. "Volem que Grècia segueixi a l'euro i cooperarem per això", ha insistit Merkel.

"Expressem el nostre compromís per treballar junts. Hi ha indicis de divergència d'opinions, potser en l'opinió pública s'han dit més coses de les que hi ha, però treballarem per a una nova estratègia", ha expressat Hollande. El nou president francès ha matisat que aquest primer contacte, més que tot, ha servit per conèixer la cancellera, "tot i que la seva fama ja ha traspassat les fronteres alemanyes i demostrar que les relacions entre França i Alemanya segueixen una constant".

Tant Merkel com a Hollande han utilitzat un llenguatge diferent per referir-se a el terme oposat a l'austeritat. Però la gran diferència en el seu discurs ha estat sobre el Pacte Fiscal. El president francès ha defensat la seva voluntat de canviar-lo, mentre que la cancellera ha dit que tot el que està firmat, està firmat.

"He expressat el meu desig perquè la paraula creixement no sigui només una paraula", ha dit Hollande. Merkel, al seu torn, ha defensat que està d'acord en apostar per créixer, però que és important negociar el "com", les mesures per fomentar el creixement europeu.

La cancellera ha rebut el seu homòleg amb honors militars a la seva arribada a la Cancelleria Federal a Berlín per la seva primera trobada bilateral. Hollande ha arribat amb una hora i quart de retard després que una tempesta obligués l'avió del president francès a recular fins a París i esperar que amainés el mal temps camí de Berlín.

stats