Especials 14/06/2012

Merkel atribueix les ajudes a la banca espanyola a una gestió "irresponsable"

La cancellera alemanya insisteix que la línia de crèdit per a la banca espanyola comportarà "condicions" per al sector i demana una supervisió independent del sector bancari

Agències
1 min
Angela Merkel va parlar en públic per primer cop des del rescat d'Espanya.

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha advocat avui per una supervisió més independent del sector bancari i un paper més preeminent en aquest sentit del Banc Central Europeu (BCE) per evitar en el futur situacions com la d'Espanya. L'actual sistema de supervisió és "massa dependent dels reguladors nacionals", ha dit Merkel aquest dijous davant el Parlament federal (Bundestag), en una sessió per preparar la cimera del G-20 de Mèxic.

La cancellera alemanya ha insistit avui que la línia de crèdit que sol·licitarà Espanya per a la recapitalització de la banca comporta "condicions" per al sector i ha atribuït la necessitat de les ajudes per la "bombolla financera" derivada de comportaments "irresponsables". No obstant això, Merkel ha qualificat d'"absolutament correcta" la decisió del govern espanyol de recórrer a aquesta ajuda.

Espanya pot comptar "amb la solidaritat" d'Alemanya i d'Europa, ha afirmat Merkel, per a qui la crisi del deute a la zona euro serà el tema prioritari en la cimera del G-20 que se celebra els propers dies 18 i 19 de juny a Los Cabos (Mèxic).

La cancellera ha ratificat el seu rebuig a l'emissió d'eurobons, ja que considera que una col·lectivització del deute seria "absolutament contraproduent". "No cal optar sempre per la fórmula que sembla més ràpida, sinó per la millor", ha dit la cancellera. "Alemanya és aquí, és el motor econòmic i respondrà en favor del benestar comú de tothom, al servei de tothom", ha subratllat Merkel, que ha recordat, però, que les seves capacitats d'actuació "no són il·limitades".

stats