PACTE FISCAL EUROPEU
Especials 01/06/2012

La campanya pel no al tractat de Merkel catapulta el Sinn Féin a Irlanda

El partit nacionalista ha aglutinat el descontentament per l'austeritat i s'ha convertit en la segona força en les enquestes

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Demanant el vot pel NO als carrers de Dublín. AFP

BarcelonaEl referèndum pel tractat europeu per l'austeritat celebrat dijous a Irlanda s'ha convertit en un baròmetre sobre les mesures del rescat exigides per Brussel·les. A l'espera que es donin a conèixer els resultats aquest divendres a la tarda –Irlanda sempre comença l'escrutini un dia després dels comicis–, el que ja és segur és que el principal beneficiat d'aquesta cita és el Sinn Féin. El partit nacionalista ha estat l'única força parlamentària que ha fet campanya pel no i ha aglutinat el descontentament dels irlandesos per les retallades. En poc temps, s'ha convertit en la formació que promet una alternativa a l'austeritat.

Els blocs electorals durant la campanya pel referèndum, que a Irlanda estableixen que s'ha de fer la mateixa difusió de les dues opcions, s'han convertit en els principals aliats del Sinn Féin. En menys d'un any ha passat de la quarta força parlamentària a la segona i ja dobla els laboristes –que integren la coalició de govern amb la centredreta del Fine Gael– en intenció de vot per a les properes eleccions.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA Premium.

stats