Publicitat
Publicitat

Mèxic votarà de nou sota l'ombra del frau

Segons els sondejos, l'històric PRI tornarà al poder a les eleccions presidencials de l'1 de juliol

Quan falten menys de 9 dies perquè els mexicans escullin qui ocuparà la cadira presidencials durant els pròxims sis anys, l'espectre del frau electoral torna a la palestra pública, rememorant el malson que va viure l'esquerra el 2006 quan Felipe Calderón va guanyar els comicis amb una diferència mínima de 300.000 vots.

L'històric Partit Revolucionari Institucional (PRI) és el favorit en aquestes noves eleccions, i també el que té la millor infraestructura per aplicar tàctiques electorals, com regalar queviures a la població perquè els votis o bé mobilitzar 'acarreados' –expressió que es refereix al públic que va als mítings a canvi d'un entrepà o diners.

L'espiral de violència a què ha conduït la guerra contra el narcotràfic declarada pel panista Felipe Calderón ha catapultat al PRI, després de dotze anys d'absència de poder. "Per a molts dels mexicans, el PRI és un mal pare: pega, reprimeix, roba, però al cap i a la fi és el pare", argumenta el sociòleg i doctor 'honoris causa' de la Universitat Nacional de Córdoba Armando Bartra.

Ho podeu llegir a l' Ara Premium.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT