CONVENCIÓ DEMÒCRATA
Especials 05/09/2012

Michelle ajuda Obama a atreure vot femení

La dona del president parla de les dificultats del canvi i diferencia els seus valors dels del republicà Mitt Romney. L'objectiu és atreure el vot llatí i femení

Reuters
1 min
Michelle Obama, durant el seu discurs a Charlotte / MICHAEL REYNOLDS. EFE

CharlotteMichelle Obama, primera dama nord-americana, ha pronunciat la matinada de dimecres un discurs dins la convenció demòcrata per defensar la gestió de Barack Obama al capdavant de la Casa Blanca. "Ell em recorda sempre que aquesta partida és llarga, que el canvi és difícil i lent i que no es pot fer tot d'un cop", ha declarat a Charlotte (Carolina del Nord). "Però hi arribarem. Sempre ho fem", ha afegit.

El discurs de Michelle ha estat el més important fins ara a la convenció, que es clourà dijous amb la intervenció del president nord-americà, que ha de ser nomenat oficialment candidat a les eleccions del 6 de novembre.

En una ajustada cursa a nou setmanes, Obama no té garantida la reelecció, davant una situació econòmica difícil i un atur del 8,3%. Els últims indicadors econòmics no són favorables al president, amb els índexs de producció industrials, exportacions i ocupació en caiguda lliure.

Obama intenta fer servir la festa republicana per recuperar l'entusiasme que el va portar al triomf el 2008 i busca sobretot recuperar el vot llatí i femení, que pot ser clau per revalidar-lo a la Casa Blanca.

Michelle ha parlat una setmana després que Anne, la dona del seu rival, Mitt Romney, fes un discurs per humanitzar la figura del multimilionari candidat republicà a la convenció de Tampa. La dona del president ha buscat diferenciar-ne clarament els valors: "Per Barack, l'èxit no es valora en funció dels diners que guanyes, sinó en com pots fer canviar la vida de la gent".

stats