REVOLTA CONTRA BAIXAR AL-ASSAD
Especials 08/07/2012

Milicians del Líban lluiten amb l'Exèrcit Sirià Lliure

Joves islamistes es preparen estan disposats a convertir-se en "màrtirs" de la revolució siriana. El trànsit de milicians i armes a la frontera és constant

Ethel Bonet
1 min
Manifestació contra al-Assad a Idlib. ABDO / REUTERS

Arsal (Líban)Zaid, un jove sirià que ens dóna un nom fals per protegir la seva identitat, porta un any lluitant contra les forces de Baixar al-Assad a la ciutat de Homs. Però ara ha hagut de deixar el seu vell kalàixnikov per fer-se càrrec de la seva mare, les seves germanes, i la seva cunyada. La família va arribar al maig a la ciutat fronterera libanesa d'Arsal, fugint dels bombardejos.

El jove assegura que a la ciutat costanera de Trípoli "hi ha un campament d'oficials desertors de l'Exèrcit regular sirià, on se'ls entrena per poder dirigir les unitats militars rebels" assegura el jove. Segons l'excombatent, entre les files de l'Exèrcit Lliure hi ha diversos centenars de milicians libanesos. "Aquí, a Arsal, uns 100 combatents d'entre 20 i 30 anys, de l'organització Jamiat al Islami han anat a lluitar a Homs".

Davant la incredulitat de la periodista, ens condueix fins una granja on un grup de libanesos es prepara per combatre a Síria.

Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.

stats