Natació
Especials 30/07/2013

Mireia Belmonte i Marina Garcia busquen medalla al Sant Jordi

La badalonina disputa la final dels 1.500 metres lliures i la barcelonina fa el mateix amb els 100 braça

Martí Molina
1 min
Mireia Belmonte

BarcelonaMireia Belmonte i Marina Garcia tenen opció de guanyar medalla aquest dimarts a la tarda, a les proves de 1.500 metres lliures i 100 braça, respectivament.

Belmonte, que ja va guanyar el bronze a la final dels 200 estils, torna a tenir opció de medalla a la final dels 1.500. Una prova on, als Jocs de Londres, va aconseguir la medalla de plata. La badalonina es va classificar per a la prova definitiva amb el quart millor temps absolut.

De totes maneres, no serà una final fàcil per a ella, ja que tan sols té l'onzè millor temps del 2013. En aquest sentit, la nord-americana Katiel Ledecky i la danesa Lotte Fris –primera i segona al rànquing anual, respectivament– són les favorites per endur-se l'or. La final està prevista per a les 18.36 h, segons horari oficial.

L'última de les finals d'aquest dimarts és la dels 100 metres braça, també amb representació catalana. Marina Garcia va classificar-se i va batre el rècord estatal, tot i que la barcelonina ho té difícil per pujar al podi, ja que va obtenir el vuitè temps absolut de la ronda prèvia.

En aquesta prova, el centre d'atenció també serà l'actuació de la lituana Ruta Meilutyte, que el dilluns va batre el rècord del món de l'especialitat, amb un espectacular 1:04.35.

stats