Especials 05/02/2012

La Mitja de Granollers, plena com sempre i solidària com mai

La Mitja Marató de Granollers, que se celebra avui, està dedicada a tots els que lluiten contra el càncer. S'hi han inscrit 11.500 corredors i l'organització preveu que serà tot un èxit.

Vicenç Moliné
2 min

BARCELONAÉs una de les curses més populars de Catalunya. I des d'aquest any, també una de les més especials. Enguany, la Mitja Marató de Granollers, amb 11.500 corredors inscrits, se celebra en record de Jordi Vinardell -mort l'agost passat per un tumor al cervell- i en honor de totes les persones que lluiten contra el càncer. Els amics i familiars del Jordi, a qui anomenaven Toti, s'han organitzat per retre-li un homenatge en una de les dates que ell sempre tenia marcada al calendari. "Era la seva cursa particular", explica Víctor Font, membre de l'Associació d'Amics de Jordi Vinardell i un dels impulsors de la iniciativa. El Toti va passar els últims mesos a la unitat de cures pal·liatives de l'Hospital General de Granollers, on els seus amics van prendre consciència de la importància d'aquest aspecte de l'atenció hospitalària. L'organització de la cursa va oferir més de 300 inscripcions solidàries que ja s'han esgotat. A més, van crear una samarreta blava amb la silueta del Toti per a tothom que hi volgués col·laborar. El que es recapti es destinarà a millorar la unitat de l'Hospital de Granollers que té cura dels malalts terminals.

Homenatge a un amic

El dia de la cursa els amics de Jordi Vinardell han organitzat tot un seguit d'actes al voltant de la cursa, com ara un concurs fotogràfic i un premi per al primer corredor i la primera corredora que creuin la meta amb la samarreta blava posada. De fet, una hora abans de començar es farà una fotografia multitudinària amb tots els que portin la samarreta. Víctor Font explica que en un principi en pensaven vendre "unes 50 o 100", però ara tenen més expectatives: "Amb la volada que ha agafat tot ja se n'han venut més de 3.500 i esperem superar les 4.000". La cursa serà el punt culminant. "Aquest cap de setmana tothom parla del mateix a Granollers i ens fa molta il·lusió veure que l'homenatge al Toti s'ha convertit en una iniciativa solidària popular que ha arrossegat tanta i tanta gent", afegeix.

Desafiant el fred

L'onada de fred d'aquest cap de setmana no preocupa l'organització de la cursa, molt més pendent de les previsions de pluja. "Confiem que al migdia surti el sol i que la temperatura pugi uns graus. A més, no hi ha cap problema perquè tindrem les mesures sanitàries de cada any", comenta Joan Villuendas, membre de l'organització.

La cursa, que repeteix l'èxit de les edicions anteriors amb les inscripcions de la Mitja exhaurides, estrena enguany un nou recorregut per millorar la seguretat i l'assistència al llarg del trajecte, però no té prevista cap mesura especial amb motiu de les baixes temperatures d'aquests dies. Piero Galilea, fisiòleg del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat tampoc creu que el fred sigui cap obstacle per córrer, però avisa que, amb temperatures tan baixes, va bé prendre algunes mesures per córrer en les millors condicions possibles. Tot seguit teniu les principals.

stats