Repressió a Síria
Especials 07/03/2012

La Mitja Lluna Roja entra al barri rebel de Homs i el troba buit

Un equip sirià i l'enviada de l'ONU visiten Baba Amr durant 45 minuts. El comboi d'ajuda humanitària continua aturat a les portes del districte

Reuters
1 min
Refugiats sirians al Líban / AFP

GinebraL'enviada de l'ONU d'afers humanitaris, Valerie Amos, i un comboi de la Mitja Lluna Roja Àrab Siriana han pogut accedir al devastat districte de Baba Amr de Homs aquest dimecres. Els treballadors humanitaris han constatat que la majoria dels civils havien fugit, segons ha revelat el Comitè Internacional de la Creu Roja.

Un comboi d'ajuda del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) no ha pogut entrar a Baba Amr des que va arribar a Homs divendres passat, l'endemà que els combatents rebels fugissin després de gairebé un mes de bombardejos de les forces sirianes.

Els activistes havien denunciat represàlies sagnants per part de les forces lleials al president sirià, Baixar al-Assad, a Baba Amr després que els rebels es retiressin.

"La Mitja Lluna Roja Àrab Siriana ha estat dins de Baba Amr durant uns 45 minuts. Han trobat que la majoria dels habitants havia marxat de Baba Amr", ha declarat el portaveu del CICR, Hicham Hassan.

Reunió a Damasc

L'Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCAH), ha explicat que Amos s'ha reunit amb el ministre d'Exteriors sirià, Walid al-Moualem, però no ha donat detalls de la trobada. L'agència estatal de notícies SANA ha subratllat que el govern fa tot el que pot per satisfer les necessitats dels civils tot i la càrrega d'"injustes sancions" imposades per alguns països àrabs i occidentals.

stats