WATERPOLO
Especials 08/08/2012

Montenegro ofereix la seva millor versió i elimina Espanya als quarts de final del waterpolo (9-11)

La selecció balcànica camina cap a la seva primera medalla olímpica després d'aturar els homes de Rafa Aguilar gràcies a una bona defensa

T.p.
El porter de la selecció espanyola i el CN Sabadell Iñaki Aguilar

BarcelonaLa selecció masculina de waterpolo ha quedat eliminada als quarts de final després de topar amb la defensa de Montenegro (9-11), que ha frustrat un munt d'atacs en superioritat dels homes de Rafa Aguilar. Espanya, amb vuit jugadors catalans, ara lluitarà per la cinquena posició després de jugar un darrer quart molt bo en què gairebé remunta quatre gols.

Els homes de Ranko Perović, que ja havien derrotat Espanya a la final del torneig de classificació per als Jocs, ara lluitaran per les medalles després de quedar quarts el 2008, mesos després de la independència d'aquest estat que encara no té cap medalla olímpica. Montenegro ha defensat amb agressivitat els atacs de l'equip espanyol. El primer quart ha sigut molt espectacular, i ha acabat amb empat 4-4. Marc Minguell, Ivan Pérez en una acció de llest, Felipe Perrone i David Martín han marcat els gols espanyols.

Al segon quart Montenegro ha obert forat. Al descans Espanya només havia marcat en 2 de 7 superioritats, estadística que ha permès als balcànics anar-se'n 5-7. Després del descans la màquina montenegrina no s'ha aturat. El gol de Blai Mallarach no ha servit per acostar-s'hi, tot el contrari. Marcant dos cops en superioritat, Montenegro s'ha escapat 6-10 malgrat dues bones aturades del porter del CN Sabadell Iñaki Aguilar.

En el darrer quart Espanya ha marcat ràpidament el 7-10 gràcies a Xavi Vallés. Els homes d'Aguilar, que han passat a defensar bé, han desaprofitat dues noves superioritats clau per acostar-se als montenegrins, però després de la tercera i definitiva exclusió de Petrovic han fet el 8-10 que obria de nou el partit gràcies al jugador del Primorje Rijeka Xavi Garcia. A falta de dos minuts, Marc Minguell, ha fet el 9-10. El gol del jugador del Possillipo italià semblava deixar la porta del miracle oberta, però Montenegro ha tallat el parcial de 0-3 en els atacs següents gràcies a un gol del capità Janovic en superioritat.