Festival Castell de Peralada
Especials 11/07/2011

Montserrat Caballé rep la primera Medalla d'Honor del Festival Castell de Peralada

El guardó coincideix amb el 25è aniversari del festival i també es lliurarà a Joan Manuel Serrat, Plácido Domingo, Ángel Corella i Joan Font, de Comediants

Acn
2 min
Montserrat Caballé rep la primera Medalla d'Honor del Festival Castell de Peralada

BarcelonaJa fa 25 anys que la soprano Montserrat Caballé va inaugurar el Festival Castell de Peralada i és per això que l'organització del certamen ha decidit concedir-li la primera Medalla d'Honor del festival, un guardó creat en aquest any de celebració que vol distingir aquells artistes que han tingut una vinculació especial amb el certamen.

En aquella ocasió Caballé va protagonitzar el concert benèfic Mozart per Àfrica, amb un programa de nocturns, cançons, cànons i motets del compositor clàssic. De tots els anys que van venir després d'aquell primer concert, Caballé en guarda "infinitat de records meravellosos" i una amistat "entranyable i perdurable" amb la presidenta de l'Associació Cultural Castell de Peralada, Carmen Mateu.

De fet, Caballé ha dit que el que faria per ella no ho faria per altres directors. "Me'ls estimo a tots molt perquè els directors i el teatre s'han portat molt bé amb mi, però una cosa és que et contractin perquè els omples el teatre i perquè agrades al públic, i l'altra és que siguin amics", ha dit.

Així, el pròxim 17 de juliol, la soprano farà un programa doble en el Festival Castell de Peralada: a les 7 de la tarda actuarà a l'església del Carme amb un programa de Nidermayer, Nicolai, Catalani, Gounod i Massenet, i més tard, a les 10 del vespre, pujarà a l'escenari de l'Auditori del Parc del Castell per fer un programa crossover amb Al Bano. Caballé ha mostrat una gran "il·lusió" per tornar a actuar amb el cantant italià en un concert on "la sorpresa està en el fet que l'intèrpret expliqui al públic el que sentirà", ha dit la soprano.

Tot i que Caballé volia ser infermera, va ser gràcies als seus pares i a una beca que finalment es va dedicar a la música. La carrera depèn en part de la sort, ha dit la soprano, "si cantes en el lloc adequat, en el moment propici i amb la gent que t'escolti adequada, et converteixes en alguna cosa, que de fet ja eres", segons Caballé.

"No entenc per què, però encara canto, encara tinc veu, encara omplo sales, i em diuen que això no és normal", ha dit la soprano, que ha avançat que la seva trajectòria és objecte d'estudi d'un llibre sobre les cordes vocals i la longevitat del so.

"Em sento com el primer dia", ha dit la soprano referint-se als nervis i la por que "sempre" sent abans de sortir a l'escenari. "Surts a servir el compositor perquè és el vertader artífex de l'obra, no el pots trair", ha dit la soprano, recordant un dels preceptes que li va transmetre la seva professora Conchita Badia. "Rarament quedes content d'una actuació", ha dit la soprano, que mira de superar-se sempre perquè corregir els errors i millorar-los és la seva "obligació".

Al llarg de la present edició del festival, també es lliurarà el guardó, dissenyat per Bagués Masriera Joyeros, a Joan Manuel Serrat, Plácido Domingo, Ángel Corella i Joan Font, de Comediants, que actuaran els pròxims 15 de juliol i 1, 3 i 15 d'agost, respectivament.

stats