MARROC
Especials 24/01/2012

Mor un dels joves aturats marroquins que es va immolar a Rabat

Participava en una protesta per reclamar un lloc de treball a l'administració. Tres de cada deu llicenciats del país no troba feina.

Afp
1 min

RabatUn dels joves diplomats en atur que es van immolar el 18 de gener a Rabat ha mort aquest dimarts a causa de les cremades, ha informat un metge de l'hospital Ibn Rochd de Casablanca. Abdelwahab Zeidoun, de 27 anys, patia cremades de segon grau i havia estat traslladat a Casablanca per rebre tractament en una unitat especialitzada.

Màster en documentació per la universitat de Fez, formava part d'un grup de diplomats que participen des de principis de gener en una acampada davant del ministeri d'Educació de Rabat per reivindicar un lloc de treball a la funció pública. Per sorpresa, el 18 de gener cinc joves van enfilar-se a una tanca i es van ruixar de gasolina davant l'astorament dels participants: el combustible només es va arribar a encendre sobre dos dels manifestants. L'altre continua en tractament mèdic.L'acció va ser enregistrada en un vídeo que ha circulat per les xarxes socials.

La immolació, que no formava part de les formes de protesta tradicionals a la regió, s'està repetint al Magrib després que la mort de Mohamed Bouazizi, el jove tunisià que es va cremar quan la policia li va prendre el lloc de venda ambulant, en un gest que va ser el detonant de la revolució que va derrocar Ben Ali.

Segons les dades oficials, l'atur entre els diplomàtics universitaris marroquins supera el 27%. Aquests es manifesten diàriament en diverses ciutats del país per reclamar al govern un lloc de treball. El problema de l'atur és el principal repte que afronta el nou govern dels islamistes moderats del Partit de la Justícia i el Desenvolupament, encapçalat per Abdelilah Benkirane.

stats