Especials 31/01/2013

Moscou condemna l'atac aeri d'Israel sobre territori sirià

Avions de les forces israelianes han bombardejat unes instal·lacions militars a prop de Damasc, segons el règim d'Al-Assad. La premsa israeliana informa d'un altre atac contra un comboi a prop de la frontera amb el Líban. Londres diu que no té informació sobre l'atac

Agències
1 min

MoscouTensió entre Rússia i Israel per dos presumptes atacs aeris de les forces israelianes en territori sirià. Moscou ha assenyalat aquest dimarts que si es confirmés el bombardeig, seria una greu i inadmissible violació dels estatuts de l'ONU.

"Moscou ha rebut amb una profunda preocupació les informacions sobre l'atac de les forces aèries d'Israel a instal·lacions sirianes pròximes a Damasc", ha assegurat en un comunicat el ministeri rus d'Afers Exteriors. "Si es confirma la informació, estaríem davant d'atacs no provocats sobre objectius d'un estat sobirà, quelcom que viola greument l'Estatut de l'ONU i és inadmissible, independentment dels motius per justificar-lo".

Dos atacs diferents

Les forces armades sirianes van assegurar dimecres que avions de guerra israelians havien violat el seu espai aeri per bombardejar un centre d'investigació militar al districte de Jamraiua, a la província de Rif Damasc, un atac que va provocar la mort de dos treballadors.

Fonts diplomàtiques occidentals a Israel havien informat amb anterioritat que forces de l'aviació israeliana havien atacat la matinada de dimecres un objectiu a prop de la frontera entre Síria i el Líban. Segons la premsa israeliana, Tel Aviv buscava així aturar un comboi carregat de míssils per a Hezbol·lah.

Israel no respon a les acusacions

La diplomàcia i els portaveus oficials israelians no han respost a les acusacions i no han fet cap valoració de les informacions. Tampoc s'ha volgut posicionar el ministeri d'Exteriors sobre el presumpte bombardeig.

Londres diu que no té informació de l'atac

"No tinc cap informació addicional", ha dit el ministre d'Afers Exteriors britànic, William Hague, respecte a les acusacions. De fet, els ministres d'Exteriors de la UE celebren aquest dijous una reunió Brussel·les.

stats