EGIPTE
Especials 12/07/2011

Els manifestants de Tahrir aconsegueixen fer dimitir el viceprimer ministre egipci

L'actual primer ministre ho anuncia amb un missatge a través de Facebook i es compromet a fer més reformes

Efe
1 min

El CaireEl viceprimer ministre egipci, Yehia al-Gamal, ha dimiti avui del seu càrrec, segons ha anunciar el cap de Govern, Essam Xaraf, a la seva plana de Facebook, on ha explicat que ja ha acceptat la renúncia del "número dos" del seu Executiu.

La sortida d'Al-Gamal del Gabinet era una de les principals reclamacions dels manifestants que des del passat divendres han tornat a prendre la plaça Tahrir del Caire per reclamar més celeritat en les reformes.

En un discurs ahir a la televisió nacional, Xaraf va prometre una remodelació del seu Govern en un plaç d'una setmana, amb la finalitat de "preservar la revolució", davant de la creixent pressió dels manifestants a la plaça Tahrir, que aquesta tarda han celebrat una nova marxa de protesta.

Els manifestants, que han inundat de nou les principals ciutats del país, han demanat sobretot la dimissió d'Al-Gamal i l'actual ministre d'Interior, Mansur al-Esawi.

Al-Gamal també va prometre canviar tots els governadors del país abans de finals de juliol i va assegurar que ha encarregat al ministeri d'Interior apartar en un plaç màxim de 15 dies a totes els policies implicats en crims contra manifestants durant els 18 dies de la revolució, que va obligar a renunciar a l'expresident Hosni Mubàrak l'11 de febrer.

stats