TRANSICIÓ POLÍTICA
Especials 25/05/2012

El primer ministre de Mubàrak i el candidat dels Germans Musulmans encapçalen el recompte a Egipte

La formació islamista es proclama guanyadora i diu que disputarà la presidència amb Ahmed, però els resultats oficials no es publicaran fins la setmana vinent. La segona volta està prevista per als dies 16 i 17 de juny

Agències
1 min
Recompte en un col·legi electoral d'Alexandria / AFP

El CaireLa segona volta de les presidencials a Egipte es disputarà entre el candidat dels Germans Musulmans, Mohamed Mursi, i l'exprimer ministre de Mubàrak, Ahmed Shafiq. Ho ha assegurat en ple recompte un portaveu dels islamistes, mentre encara no hi ha resultats oficials de les primeres eleccions presidencials lliures des del derrocament de Hosni Mubàrak, a la revolta de fa 15 mesos.

La segona volta està prevista per als dies 16 i el 17 de juny, i l'elecció del president ha de marcar formalment el final de la transició democràtica, perquè la junta militar que governa el país des de la caiguda del dictador s'ha compromès a cedir el poder al president electe.

Els resultats oficials no s'anunciaran fins la propera setmana, però els representants dels candidats poden seguir el recompte i disposen de tota la informació per fer els seus propis càlculs. El representant dels Germans Musulmans ha dit que segons els resultats de 12.800 dels 13.100 col·legis electorals, Mursi ha obtingut un 25% dels vots; Shafiq, un 23%; l'altre candidat islamista, Abdel Moneim Abol Totouh, un 20%, i el candidat d'esquerra, Hamdeen Sabahy, un 19%.

stats