Publicitat
Publicitat

Confusió sobre l'estat de salut del dictador egipci Hosni Mubàrak després de patir un infart

L'agència de notícies Mena ha informat aquest dimarts que l'expresident egipci està "clínicament mort" després de d'una crisi cardíaca i respiratòria a la presó de Torà, on complia cadena perpètua des del 2 de juny. D'altres fonts citades per Reuters asseguren que no està mort, només inconscient i que necessita l'ajuda d'un respirador artificial

L'expresident egipci Hosni Mubàrak està "clínicament mort". L'agència de notícies estatal Mena ha informat que el dictador ha patit aquest dimarts una crisi a la presó de Torà, on complia cadena perpètua. "L'expresident Hosni Mubàrak ha mort clínicament després d'arribar a l'hospital militar de Maadi aquest dimarts al vespre", ha dit l'agència, citant fonts mèdiques.

"El cor de Mubàrak ha parat de bategar i tot i intentar-lo reanimar amb els desfibril·lador diverses vegades, no ha respost", ha afegit. D'altres fonts de seguretat, però, han assegurat a l'agència Reuters que Mubàrak no està mort, només inconscient i que necessita l'ajuda d'un respirador artificial.

D'un atac de cor a una mort cerebral

Mubàrak ha patit un atac de cor aquesta tarda de dimarts, agreujada per una crisi respiratòria que ha portat als metges a haver d'utilitzar un aparell de respiració assistida. La unitat d'infermeria de la presó, on ja estava ingressat per diferent problemes de cor, ha utilitzat un desfibril·lador per reanimar-lo després que el cor del mandatari deixés de bategar. Segons la mateixa agència, havien aconseguit estabilitzar-lo però ràpidament havia entrat en coma. Degut a l'estat crític, se l'ha traslladat a l'hospital militar Maadi, on ha tingut una mort cerebral just arribar-hi.

El president egipci va ingressar al centre penal de Torà el passat 2 de juny, després de ser condemnat a cadena perpètua per la seva complicitat en la mort de manifestants durant les revoltes que van portar a la seva caiguda , el febrer de 2011 . Des del seu mateix ingrés a la presó , la salut de Mubàrak va començar-se a deteriorar i al llarg dels seus 17 dies a Torà ja va ser atès d'urgència en diverses ocasions per recaigudes .

L'abril de 2011, Mubàrak va ser hospitalitzat en un centre mèdic de Xarm al-Xeikh ( a la península del Sinaí ) després de patir un atac cardíac , just el mateix dia en què havia estat interrogat i posteriorment detingut . Amb el començament del seu judici , el 3 d'agost, Mubàrak va ser traslladat de l'hospital de Xarm al-Xeikh , a la costa del mar Roig , al Centre Mèdic Internacional del Caire .

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT