Especials 29/12/2012

Mursi retorna el poder legislatiu al Parlament egipci

El president egipci dóna per tancada la transició al país després de l'aprovació de la nova Constitució. En un discurs a la cambra alta reconeix que aquest procés "ha durat més del necessari"

Efe
2 min
Mursi dirigint-se a la Xura, la cambra alta egípcia. REUTERS

El CaireEl president d'Egipte, Mohammed Mursi, ha donat aquest dissabte per acabada la transició al país, després de l'aprovació de la nova Constitució, i ha assegurat que ara comença "l'etapa de treball i la producció".

En un discurs davant la cambra alta (o Consell de la Xura) del Parlament egipci, a la qual ha restituït el poder legislatiu, Mursi ha reconegut que la transició "ha durat més del necessari", i ha emplaçat l'oposició a col·laborar amb el govern per avançar en la nova etapa.

Segons Mursi, Egipte ha entrat en una època en què "no hi ha tirania, ni discriminació, ni absència de la justícia social", i en què "tots els ciutadans, independentment de les seves diferències, són iguals davant la llei en el marc de la nova Constitució".

El president ha reclamat a totes les parts treballar per un ampli diàleg nacional de cara a aconseguir una llei electoral que representi "tots els corrents i partits".

"Ara, amb la finalització del Consell de la Xura, heu assumit, d'acord amb la Constitució i la voluntat del poble egipci, el poder legislatiu complet fins a l'elecció del nou Consell de Diputats (cambra baixa)", ha afegit.

El Consell de la Xura va començar el dimecres passat les seves sessions després de l'aprovació de la nova Constitució en un referèndum popular amb el 63,8% dels vots.

Fa una setmana, Mursi va firmar la llista dels 90 membres de la Xura designats per ell mateix, que van sumar-se als 180 escollits en les passades eleccions legislatives i que van completar la cambra.

Està previst que l'elecció de la nova cambra baixa –l'anterior va ser dissolta per la justícia– se celebri dos mesos després de l'entrada en vigor de la nova Constitució, és a dir, a finals de febrer.

stats