Copa del Rei ACB 2013
Especials 06/02/2013

Nikola Mirotic i Marko Todorovic, les dues joies de la Joker School of Basketball

Els jugadors montenegrins del Reial Madrid i el Barça Regal es van formar a la prestigiosa escola de Podgorica

àlex Gozalbo
1 min
Marko Todorovic

BarcelonaEl Reial Madrid i el Barça Regal es veuran les cares aquest dijous als quarts de final de la Copa del Rei. Dos dels seus jugadors, els montenegrins Nikola Mirotic i Marko Todorovic, es van formar a la mateixa escola, la Joker School of Basketball de Podgorica.

Un any després de retirar-se, Jadran Vujacic va crear la Joker School. L'exjugador de Buducnost, Partizan i Olimpia de Ljubljana, entre altres clubs, dirigeix un centre de formació pel qual han passat ja més de 100 jugadors. Andrej Pajovic i Nikola Ivanovic són dos dels altres casos d'èxit dels quals també presumeix l'escola, a la qual Nikola Mirotic i Marko Todorovic van entrar amb 13 anys.

La Joker School va organitzar un campus a Saragossa i va ser aleshores (2005) quan Alonso de Madariaga, director del planter del Reial Madrid, va descobrir Nikola Mirotic. El jugador va arribar a l'equip blanc amb tan sols 15 anys.

L'arribada al Fiatc Joventut de Marko Todorovic, que té un any menys que Nikola Mirotic, es va fer esperar tres anys més i es va produir l'any 2008. El jugador va fitxar el passat estiu per al Barça Regal.

stats