ADETCA

Nits de teatre i hotel per seguir somiant

La campanya 'Somia Barcelona. Vine a veure les estrelles' és una iniciativa que fa que una nit al teatre es converteixi en més duradora i inoblidable

No ha estat el 2020, en general, un any que ajudés a fer-nos somiar. Tot el contrari, majoritàriament se n'han trencat més que complert, de somnis. Però malgrat tot, el dret a fer-ho segueix inalterable, d'aquí que ADETCA (l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya) hagi anomenat Somia Barcelona. Vine a veure les estrelles la seva nova campanya. Una iniciativa en què s'alia amb el Gremi d'Hotels de Barcelona per fer que l'experiència d'anar al teatre sigui encara més enlluernadora, i sobretot, duradora: veure una de les representacions que s'estan fent a Barcelona i acabar la jornada en algun dels millors i més exclusius hotels de la ciutat. Perquè tot i les circumstàncies, no s'han perdut les ganes de seguir somiant amb tot el que ens ofereixen les arts escèniques de la nostra ciutat.

Anar al teatre és un costum imperdible de Nadal, una tradició que es repeteix any rere any i que els barcelonins tenen ganes de seguir fent malgrat les circumstàncies. És per això que l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya, sent conscients de la situació, volen posar-ho més fàcil i incentivar la presència d'espectadors a les sales amb una oferta innovadora i avantatjosa: amb l'entrada de qualsevol dels espectacles programats a la cartellera barcelonina els mesos de desembre i gener, els assistents podran gaudir d'un descompte del 30% sobre el preu d'una habitació d'hotel presentant la seva entrada la mateixa nit de l'espectacle (aque sta promoció no es acumulable a altres ofertes de l'hotel).

Fins a una vintena d'alguns dels millors hotels de la ciutat s'han apuntat a la iniciativa amb entusiasme, incloent-hi noms de tan prestigi com Hotel Arts Barcelona, Axel Hotel, NH Collection Gran Hotel Calderón o Sercotel Ámister Art Hotel. Una llista envejable per seguir gaudint quan ha acabat la representació teatral. Una experiència completa i única que permetrà l'espectador tenir una nit inoblidable.

Contràriament al que es podria pensar a causa de la situació de pandèmia, la temporada teatral de Nadal a Barcelona segueix prometent grans nits: les 48 sales i teatres de la ciutat que ofereixen més de 100 espectacles i que reuneixen a l'escenari algunes de les estrelles més rutilants del nostre star system teatral.

Les grans produccions estan a l'ordre del dia. Exemples? El mètode Grönholm, que ha tornat al Poliorama de la mà del seu primer director Sergi Belbel i després de ser el text català més representat a tot el món, Escape Room, l'obra de Joel Joan i Hèctor Claramunt que segueix col·leccionant èxit en la seva tercera temporada a Barcelona, La jaula de las locas, un clàssic internacional, aquí amb la direcció d'Àngel Llacer, Nada es imposible, del Mago Pop, i molts altres espectacles. La bona notícia és que tots ells formen d'aquesta promoció que marida cultura, oci i descans de qualitat com poques vegades s'ha vist en aquesta ciutat.

Per tots els afortunats que s'acullin a aquesta iniciativa, que s'acaba el 31 de gener, hi ha un web ( www.mesqhotels.cat/somia-barcelona ) on podran trobar la llista d'hotels adherits a la campanya i tota la informació complementària al respecte. Amb aquesta campanya, ADETCA dobla la seva aposta per recuperar i incentivar el consum d'arts escèniques després d'uns mesos de davallada de l'activitat a conseqüència del covid-19.

L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya, nascuda ara fa vint-i-vuit anys, ha multiplicat la seva activitat coincidint amb aquesta difícil etapa del sector, dissenyant diversos projectes amb col·laboració amb la Regidoria de Turisme i d'Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona.

El + vist

El + comentat