SÍRIA
Especials 06/06/2012

Nova massacre de civils a Síria: almenys 78 morts a la província de Hama, la majoria nens i dones

L'oposició a Al-Assad denuncia que les milícies del govern i les forces de seguretat han matat a sang freda desenes de persones. Almenys una dotzena de cossos s'haurien cremat

Agències
1 min

BeirutEls grups de l'oposició siriana han denunciat aquest dimecres la mort de dotzenes de persones a la població d'Al-Qubei, a la província central de Hama, en una nova massacre perpetrada per les forces del règim sirià de Baixar al-Assad.

Aquesta localitat hauria sigut primer bombardejada per l'exèrcit i després atacada pels 'xabiha' (sicaris del règim) i membres de les forces de seguretat, segons ha explicat a l'agència Efe a través d'internet l'activista Hama Abu Hisham. L'activista ha assegurat que les víctimes mortals arriben al centenar i que la majoria han sigut executades per armes de foc a curta distància o bé degollades, el mateix mètode que a Al-Haula fa dues setmanes.

Els grups opositors que comptabilitzen víctimes, els Comitès de Coordinació Local i la Comissió General de la Revolució, han confirmat la mort de 78 i 30 persones, respectivament, a les poblacions d'Al-Qubair i Maarzaf. Informen que un gran nombre de víctimes són dones i nens, que s'han cremat algunes cases i que 36 de les víctimes serien d'una sola família a Al-Qubair.

Un portaveu del Consell Nacional Sirià, l'oposició a l'exili, ha confirmat la "massacre" a la BBC.

La província de Hama, un dels principals feus opositors, ha sigut aquesta jornada blanc de bombardejos i avions militars que sobrevolen algunes de les localitats, d'acord amb informacions dels activistes opositors.

stats