Especials 02/12/2011

L'ONU exigeix “mesures urgents” per protegir els civils a Síria

L'alta comissionada de Drets Humans de Nacions Unides insta la comunitat internacional a actuar

Ara
1 min
La Lliga Àrab imposa dures sancions a Síria

BarcelonaNacions Unides ha instat la comunitat internacional a prendre “mesures urgents i efectives per protegir el poble sirià” de la repressió del règim. L’alta comissionada de Drets Humans de Nacions Unides, Navi Pillay, ha dit a Ginebra, amb motiu de la sessió especial del Consell de Drets Humans per tractar la situació a Síria, que si no s’atura la “implacable” repressió d’Al-Assad, el país està destinat a “una guerra civil amb totes les de la llei”.

Rússia i la Xina –que tenen interessos petroliers a Síria– es van oposar ahir a qualsevol suggerència d’ofensiva estrangera. Els dos països ja van bloquejar una resolució del Consell de Seguretat per condemnar el govern d’Al-Assad, l’ocubre passat.

Intervencions a part, Europa, els Estats Units i la Lliga Àrab fa mesos que collen el règim sirià perquè cessi la violència. Els ministres d’Afers Exteriors de la UE van acordar dijous ampliar les sancions al govern d’Al-Assad –sobre el qual ja pesa un embargament d’armes i d’entregues de petroli– amb l’objectiu d’asfixiar el finançament del règim.

Segons l’ONU, més de 4.000 persones han mort a Síria des que va començar la revolta, incloent-hi 307 nens.

stats