G-8
Especials 18/05/2012

Obama rep Hollande a la Casa Blanca i fa seu el discurs del creixement econòmic

El president dels EUA diu que el G-8 d'aquest cap de setmana ha de parlar de creixement més que d'austeritat a Europa

Reuters
1 min
Obama i Hollande a la Casa Blanca

WashingtonEl president dels EUA, Barack Obama, ha assegurat després de reunir-se a la Casa Blanca amb el president francès, François Hollande, que el G-8 que arrenca aquest divendres a Camp David ha de buscar fórmules per promoure el creixement econòmic a Europa més enllà de les polítiques d'austeritat per alleujar la crisi de la zona euro.

"El president Hollande i jo hem acordat que aquest és un tema d'extraordinària importància, no només per a Europa, sinó també per a l'economia mundial", ha dit Obama als periodistes després de la seva conversa al Despatx Oval. "Esperem un debat fructífer entre els altres líders del G-8 sobre com podem assegurar-nos una consolidació fiscal combinada amb una agenda de creixement fort", ha assegurat el president nord-americà.

Hollande, en la primera visita que fa a la Casa Blanca com a cap d'estat després de guanyar les eleccions del 6 de maig, ha parlat amb el president dels EUA sobre la importància de prioritzar el creixement econòmic a Europa. Tots dos han compartit la seva preocupació pel que està passant a Grècia i han assegurat que cal mantenir aquest país dins de la zona euro, segons Hollande.

Hollande també li ha plantejat a Obama la seva promesa electoral d'avançar la retirada de les tropes de combat franceses de l'Afganistan a finals d'aquest any. Els dos líders seran aquest divendres a Camp David en una cimera de dos dies del G-8 en què Obama farà d'amfitrió.

stats