Publicitat
Publicitat

Estats Units

Discurs davant del món àrab després de l'assassinat de Bin Laden

Obama anunciarà avui un paquet d'ajudes econòmiques per a Tunísia i Egipte

Inclourà una rebaixa del deute extern i crèdits garantits. La Casa Blanca vincula democratització i desenvolupament econòmic

El president dels EUA, Barack Obama, anunciarà avui un pla d'ajudes econòmiques a Egipte i Tunísia amb l'objectiu d'estabilitzar els processos de democratització. Serà la seva primera intervenció per al món àrab després de l'assassinat de Bin Laden. 

Segons han avançat funcionaris de la Casa Blanca, el pla inclou una rebaixa del deute extern per valor de mil milions de dòlars i mil milions més en crèdits garantits. També es posaran en marxa nous acords comercials i un mesures per estimular la inversió privada a la regió.

Els EUA expliquen que han escollit Egipte i Tunísia perquè els consideren els països més ben posicionats per servir com a model de reforma democràtica al Pròxim Orient i el Magrib, on continuen les protestes contra els vells règims dictatorials.

El discurs del president nord-americà se centrarà en la necessitat de vincular la modernització econòmica al canvi democràtic i destacarà que les ajudes econòmiques inclouran forts controls per evitar que siguin desviades a la corrupció.

El paquet no suposarà una despesa afegida al Congrés, perquè la Casa Blanca reorganizarà programes ja existents de finançament a Egipte i altres fons per a noves iniciatives.
Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT