CANVIS AL MAGRIB i PRÒXIM ORIENT
Especials 19/05/2011

Obama es compromet a donar suport econòmic i polític a tots els processos de reforma al món àrab

Durant un discurs de gairebé 50 minuts, el president dels Estats Units ha fet un repàs exhaustiu de la situació a la regió. Es compromet a recolzar totes els canvis democràtics i diu que enviarà un paquet d'ajuda de 2.000 milions de dòlars a la regió

M. Ferrer
1 min
Obama, durant el discurs a la Casa Blanca / REUTERS

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha llançat avui un clar missatge de reforma a tots els processos de canvi al món àrab. Presentat per la seva secretària d'Estat, Hillary Clinton, ha avançat que el nou panorama a la regió obre un nou capítol en la diplomàcia dels Estats Units.

Davant d'aquest nou escenari des de l'inici de la revolta a Tunísia –Obama ha recordat el jove tunisià que es va immolar per protestar de la repressió política del règim de Ben Ali– i ha lloat tota la gent a peu de carrer que ha fet caure dues velles dictadures i fer-ne tremolar unes d'altres. "La història d'aquesta revolució no ens ha de sorprendre", ha dit, "ja volien la independència des de feia temps però en molts llocs el poder s'ha concentrat en mans de pocs".

"Els últims sis mesos ens demostren que les repressions ja no funcionen", ha afegit també. Per això ha llançat un missatge clar: "els Estats Units es comprometen a donar suport a tots els processos de reforma al món àrab".

stats