Especials 01/07/2012

Obama visita l'incendi de Colorado mentre Rajoy viatja a veure 'la Roja'

El president nord-americà viatja a la zona arrasada per un foc que ha obligat a desallotjar 35.000 persones

Efe / Ara
1 min

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha fet aquest diumenge una visita a Colorado Springs (Colorado), on ha constatat els danys causats per un incendi, el pitjor en la història de l'estat, que ha destruït centenars d'habitatges i ha obligat a evacuar fins a 35.000 persones.

Obama va poder veure, fins i tot des de l'avió presidencial Air Force One, abans d'aterrar a la segona ciutat més gran de Colorado, les columnes de fum escampades per les Muntanyes Rocalloses.

Tot i que no estava previst en la seva agenda, el mandatari va fer unes declaracions en què va qualificar d'"herois genuïns" els bombers i equips d'emergència que han respost al sinistre.

"Volem donar les gràcies a totes les persones involucrades. Estan arriscant les seves vides per ajudar-nos i salvar-nos", va afirmar Obama.

La visita d'Obama es produeix el mateix dia que s'ha conegut la notícia que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha decidit viatjar a Kíev a veure jugar la selecció espanyola, mentre al País Valencià les flames han arrasat 40.000 hectàrees i continuen avançant.

stats