CATÀSTROFE AL JAPÓ
Especials 17/03/2011

Barack Obama també farà revisar totes les centrals nuclears del seu país

El president nord-americà assegura que no arribaran quantitas nocives de radiació a la costa del Pacífic dels EUA

Efe
1 min
Barack Obama durant la seva compareixença sobre la crisi del Japó / GETTY

WashingtonEl president dels EUA, Barack Obama, ha anunciat aquest dijous a la nit que ha ordenat una revisió "exhaustiva" de les centrals nuclears al seu país arran dels problemes a la planta de Fukushima al Japó. En una breu declaració a la Casa Blanca, Obama ah afirmat que "no s'espera" que nivells nocius de radiació procedents de la planta japonesa arribin a territori nord-americà.

"Vull ser molt clar. No esperem que arribin nivells perillosos de radiació a EUA, ni a la costa oest, ni a Hawaii, ni Alaska, ni a cap territori del Pacífic", ha precisat.

El president nord-americà ha subratllat que les centrals nuclears dels EUA estan dissenyades per resistir "les contingències més extremes".

No obstant això, com a mesura de precaució, ha demanat "que es dugui a terme una revisió exhaustiva" de les condicions en què es troben les 104 plantes nuclears que hi ha al país i confirmar que poden resistir desastres naturals com ara terratrèmols o tsunamis. La Comissió Reguladora de l'Energia Nuclear (NRC) serà l'encarregada de dur a terme l'avaluació.

Obama ha fet una crida a la tranquil.litat i ha assegurat que les autoritats mèdiques del país "no recomanen" mesures de precaució per als residents nord-americans. Tot i no haver-les esmentat directament, es referia a les pastilles de iodur de potassi, el tractament contra la radiació, que s'esgoten en els estats de la costa Oest com a mesura de precaució per si la radiació arriba al país.

stats