Síria

Ofensiva de l'exèrcit sirià per recuperar el control d'Alep i el districte de Damasc sota control rebel

Les tropes del president Baixar al-Assad llancen una ofensiva a Alep i al districte de Damasc que està en mans dels rebels. L'acció coincideix amb el fracàs de la via diplomàtica per acabar amb el conflicte

L'exèrcit sirià ha iniciat aquest dissabte una gran ofensiva a la ciutat d'Alep, segons testimonis recollits per l'agència Reuters, per recuperar els districtes que estan sota control dels rebels. De bon matí, les tropes sirianes s'han enfrontat a les forces opositores al voltant de la seu de la ràdio i la televisió d'Alep i s'han vist helicòpters atacant la ciutat des del cel.

Divendres, l'exèrcit del president Baixar al-Assad va assaltar el districte de la capital siriana, Damasc, on s'han fet forts els rebels des de l'atemptat que el mes de juliol va costar la vida a quatre col·laboradors molt pròxims al president. "Ens envolten helicòpters i tota la nit hem sentit tirotejos i bombes", ha assegurat un testimoni a Damasc.

L'ofensiva per acabar amb el control dels rebels sobre algunes parts de les dues grans ciutats sirianes arriba just quan han fracassat aquesta setmana els esforços diplomàtics per posar pau entre les parts a Síria. El mediador de l'ONU i la Lliga Àrab, Kofi Annan, ha renunciat al seu càrrec i l'ONU va condemnar ahir el fracàs per resoldre la situació del seu Consell de Seguretat.