Especials 27/08/2013

Junqueras convida el Govern a la Via Catalana: "El país s'hi juga tant que tots hem de ser-hi"

El president d'ERC defensa la pròrroga dels pressupostos i recorda que s'han adaptat "a les circumstàncies actuals"

Ara
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha animat el Govern a participar en la cadena humana de l'Onze de Setembre. En una entrevista a 'L'Entrevista de l'estiu' de TV3, en ser preguntat per si l'executiu ha d'assistir en ple a la cadena, Junqueras ha afirmat que "el país s'hi juga tant que tots hem de ser-hi". El líder republicà ha convidat tota la societat catalana a participar a la Via Catalana per la transcendència del moment que viu el país. Pel que fa a la pròrroga dels pressupostos, Junqueras l'ha defensat tot recordant que els comptes de l'exercici anterior s'han adaptat "a les circumstàncies actuals". Junqueras ha assenyalat la "voracitat fiscal" de l'estat espanyol com una de les raons per la independència.

Junqueras ha convidat tota la societat a participar a la Via Catalana. "Cadascú de nosaltres farem el que podrem, però la força depèn de la majoria", ha argumentat. En preguntar-li per la presència del Govern, el líder d'ERC ha insistit: "La societat catalana viu un procés extraordinari i esperançador i hi hem de ser tots".

Pel que fa a la pròrroga dels pressupostos, Junqueras ha recordat les circumstàncies "dificilíssimes" que està afrontant Catalunya, fent especial èmfasi en la "voracitat fiscal que utilitza l'Estat per posar en setge" les administracions públiques. El republicà s'ha queixat que el govern espanyol faci recaure tota la retallada de la despesa sobre els pressupostos d'ajuntaments i comunitats. "El que està cargolant és la sanitat i l'ensenyament", s'ha queixat per justificar la pròrroga dels comptes del 2013.

stats