Especials 08/09/2012

Ortega respon a Monago i diu que les seves crítiques ajudaran a fer que la manifestació de la Diada sigui "massiva"

La vicepresidenta del Govern considera que les comunitats autònomes han de recordar que Catalunya és qui més ha aportat i que ara cal posar límits

Acn
2 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aquest dissabte / XAVIER LOZANO / ACN

Bellcaire d'UrgellLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, creu que les crítiques del president d'Extremadura sobre les peticions econòmiques de Catalunya a l'estat espanyol ajudaran a fer que l'assistència a la manifestació de l'11 de Setembre sigui "massiva". Segons Ortega, cal fer memòria que Catalunya "és qui més ha aportat", i ara no és hora de guerres entre comunitats, sinó de posar límit a la solidaritat catalana.

Segons Ortega, les mesures anunciades pel president extremeny, Jose Antonio Morago, com ara no augmentar l'IVA cultural fins al 21% o les seves paraules contra les demandes de Catalunya, "ajuden que l'assistència sigui més massiva a la manifestació de l'11 de Setembre". Ortega creu que "no pot ser que hi hagi comunitats donadores de solidaritat i d'altres que es dediquin a eximir alguns tributs". Tot plegat, "posa de manifest", diu la vicepresidenta, "el finançament injust de Catalunya, que fa necessari el pacte fiscal i que més gent vulgui anar a la manifestació".

Ortega reclama al president extremeny "que faci memòria que Catalunya és la comunitat que més aporta", i que per això ara demana posar límit a la solidaritat "d'acord amb el que aporta cada comunitat". La vicepresidenta del Govern creu, a més, que "el govern central s'hauria de repensar la pujada de l'IVA cultural", encara que no comparteix la decisió d'Extremadura. "Les lleis hi són per complir-les", ha afegit.

Joana Ortega ha insistit que les demandes de Catalunya són en referència a allò que ha aportat, i, per tant, no ha d'agrair que l'estat aporti recursos, sinó que és la seva obligació".

A banda, Ortega ha dit que Unió assistirà a la concentració independentista perquè així ho ha decidit la permanent del partit. Segons ella no hi ha hagut cap canvi de posicionament des de la decisió de Duran i Lleida d'assistir-hi. La vicepresidenta assegura que el seu partit hi anirà en defensa de la dignitat de Catalunya.

stats